XII. Pannonfíling Mozgóképes Találkozó

Veszprém - Sok animációs filmmel, érzelmes alkotásokkal, erotikával, humorral és persze beszélgetéssel telt szombaton a 12. Pannonfíling Mozgóképes Találkozó a veszprémi Expresszó Klubban.

A találkozó Kis Hajni Szép alak című rövidfilmjének vetítésével kezdődött, amelyet Diák Oscar-díjra jelölt az Amerikai Filmakadémia. A vetítést követően Kis Hajnival, a film rendezőjével beszélgethettünk.

A versenyprogramba bekerülés szakmai előzsűrin múlt, a beérkezett közel 4 órányi anyagból 21 filmet választottak ki. A 12. Pannonfíling győztese Fazekas Gyöngyi Saudade című alkotása lett. A második helyezett Füzes Dániel Utolsó esély filmje, a harmadik pedig Skovrán Tünde Csiga biga című rövidfilmje lett. A közönségnek Váray László és a Colombre Band Hacacáré című videóklipje tetszett a legjobban, az animációs filmet Cseh Róbert készítette.

A  PannonLove névű különdíjat - amellyel a legromantikusabb, legérzelmesebb rövidfilmet jutalmazták - Kocsis Alexandra és Kőszegi Tamás Vihar című alkotása nyerte, a zsűri különdíját pedig Mészáros T. László kapta, A kórus című animációs filmért.

Az idei zsűrit Farkas Franciska, színésznő, Buvári Tamás, rendező, forgatókönyvíró, és Király Róbert, rendező, 11. Pannonfíling különdíjasa alkotta.

A 12. Pannonfíling Mozgóképes Találkozót a VeszprémFest Veszprémi Kultúráért Alapítvány, valamint az Expresszó Klub, a Dobosi Pincészet, a Sobri Jóska Élménypark, a Tihanyi Szabadtéri Játékok, és a Hangvilla támogatta.

A Pannonfíling Mozgóképes Találkozó egy rövidfilmes szemle és verseny, amely 2005 óta a veszprémi ősz egyik különleges kulturális programja, ahol hazai és határon túli független filmesek mutathatják be alkotásaikat. Az elmúlt tízenegy évben több száz kisfilmet láthatott a közönség, számtalan műfajban és stílusban.